Daten met het prikkelbare darm syndroom (PDS)

daten met PDS

Als je het prikkelbare darm syndroom (PDS) hebt kan het zijn dat je het lastig vindt om de daten met iemand. Ten eerste kan zo’n date je heel erg nerveus maken, waardoor je eerder buikpijn krijgt. Een date is meestal ook buiten de deur, waardoor je niet je (eigen) toilet in de buurt hebt. En je weet nooit van te voren of je dan buikpijn of een opgeblazen buik hebt of last hebt van winderigheid. Dit zijn redenen waardoor sommige mensen met het prikkelbare darm syndroom helemaal niet daten. Wil je graag weer eens met iemand af gaan spreken? Lees dan in deze blog hoe je je zo goed mogelijk kunt voorbereiden hier op.

Laat weten dat je PDS hebt als je gaat daten

Het beste wat je kunt doen is open zijn over dat je PDS hebt. Dit betekent dat je aan je date van te voren vertelt dat je een prikkelbare darm hebt. Het fijne hiervan is dat je daarna je voorkeuren kunt opgeven, zodat je date ook rekening met je kan houden. Je hoeft niet de hele tijd geheimzinnig te doen als je naar het toilet moet lopen of wegloopt omdat je een scheet laat. Misschien voel je je ongemakkelijk om dit te vertellen, omdat je bang bent om afgewezen te worden door je date. Besef je wel dat indien je echt om deze reden wordt afgewezen, je date jou niet waard is. Jij verdient beter!

Spreek op een plek af waar de wc in de buurt is

Zorg dat je met je date afspreekt op een plek waar een wc in de buurt is. Niets is vervelender dan dat je deze niet binnen bereik hebt als je plotseling moet. Dan kan het echt een drama-date worden als je plotseling darmkrampen krijgt. Plekken waar je een wc in de buurt hebt zijn bijvoorbeeld een café en een restaurant. Je kunt zelfs een tafel reserveren vlakbij het toilet. De bioscoop, een theater voorstelling of de schaatsbaan is wat lastiger, omdat de wc iets verder is. Mocht je toch naar de bioscoop willen, dan kun je het beste aan het gangpad gaan zitten. Op deze manier kun je zo snel mogelijk weg sneaken, zonder dat het publiek er last van heeft.

Ga iets doen tijdens het daten waar jij je gemakkelijk bij voelt

Zorg dat jij uitkiest wat je gaat doen tijdens je date, zodat je voor iets kunt kiezen waar je je gemakkelijk bij voelt. Weet je dat je je snel overprikkeld voelt als je veel mensen om je heen hebt? Vermijd dan een concert of een muziekfestival. Vind je het lastig om buiten de deur te eten? Ga dan niet uit eten in een restaurant en neem liever een drankje. Drink je geen alcohol? Spreek dan in de ochtend of middag af, zodat er niet verwacht wordt dat je alcohol drinkt. 
Zelf vind ik het fijn om op een plek af te spreken waar ik vaker ben geweest, zodat ik weet waar ik de dichtstbijzijnde toiletten kan vinden in nood.

Zorg dat je uitgeslapen bent en gezond hebt gegeten als je gaat daten

Het beste wat je kunt doen als je gaat daten is je zo goed mogelijk voorbereiden. Zorg daarom dat je goed uitgerust bent als je op je date verschijnt. Slaap minimaal 8 uur die nacht en zorg voor voldoende rustmomenten over de dag. Probeer om ook 2 dagen van te voren tot na je date voorzichtig te zijn met wat je eet en laat alle bekende triggers even achterwege. Het zou zonde zijn als je last krijgt van winderigheid, omdat je ui of knoflook hebt gegeten de vorige dag.

Wil je gaan daten, maar durf je dit niet? Stel hieronder je vraag. Ik help je graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top