PDS rijst met vis en groenten – gluten en lactosevrij

PDS rijst met vis en groenten

Dieet: PDS, Glutenvrij, lactosevrij, vezelrijk

Ben je op zoek naar een recept met rijst die geschikt is bij PDS (prikkelbare darm syndroom)? Kies dan voor dit gerecht die gluten en lactosevrij is met vis! Dit recept bestaat uit heerlijke pangiafilet met zilvervliesrijst en broccoli. Vanwege het hoge gehalte vezels en goede vetten is dit recept zeer geschikt bij maag- en darmklachten. Daarbij vertel ik je ook hoe je kunt variëren door te kiezen voor kip of een vegetarisch product.

Benodigdheden

– Snijplank
– Snijmes
– 2 kookpannen met deksel
– Vergiet
– 2 koekenpannen + 1 deksel
– Pollepel
– Spatel

Ingrediënten voor 1 persoon

– 100 g zilvervliesrijst
– 1/4 broccoli
– 1/4 ui
– 1/4 aubergine
– 2 eetlepels doperwten uit de diepvries
– olijfolie extra vierge
– 100 g pangiafilet *
– 1 eetlepel glutenvrije sojasaus
– Kurkuma
– Gemberpoeder
– Keltisch zout of zeezout
– 4-seizoenen-peper

* Variatietip: Je kunt de pangiafilet ook vervangen door biologische kipfilet of vegetarische balletjes.

Bereidingswijze

1. Kook alvast wat water in een kookpan en voeg daar de zilvervliesrijst aan toe.

2. Snijd ondertussen de broccoli, ui en aubergine in stukjes. Voeg de broccoli toe aan een kookpan en kook deze voor ongeveer 5 minuten. Giet het daarna af in een vergiet.

3. Voeg de olijfolie toe aan een koekenpan en bak de ui, de doperwten en de aubergine gaar in een koekenpan in ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de broccoli hieraan toe. Zet het vuur laag, zodat het warm blijft maar niet aanbrandt.

4. Blijf de zilvervliesrijst goed roeren, zodat deze niet aankoekt. Na ongeveer 10 minuten kun je deze van het vuur halen, het water afgieten en droog laten koken.

5. Voeg olijfolie toe aan een koekenpan en bak de pangiafilet in ongeveer 8 minuten gaar.

6. Voeg de zilvervliesrijst toe aan de groenten in de koekenpan en maak deze nu op smaak met de kruiden (Kurkuma, glutenvrije sojasaus, gemberpoeder, Keltisch zout en 4-seizoenen-peper. Roer dit goed en laat het 2 minuten pruttelen.

7. Doe de groenten en de rijst op je bord en voeg de pangiaflet daar bovenop aan toe. Eet smakelijk !

“Als je last hebt van gevoelige darmen kun je het beste zo puur mogelijk eten. Dit betekent ook gebruik maken van eigen kruiden i.p.v. kruidenzakjes, zoals in dit recept. Dit recept bevat ook veel goede vezels”

Janna Koopman – prikkelbare darm coach en diëtist
Heb je dit recept met rijst bij PDS (prikkelbare darm syndroom) al gemaakt? Laat dan hieronder weten wat je er van vond!

Misschien vind je deze recepten ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven