Glutenvrije ovenschotel mozzarella met courgette en tomaat

Glutenvrije ovenschotel mozzarella

Glutenvrije ovenschotel voor 3 personen
Glutenvrij, tarwevrij

Bijna iedereen houdt wel van een ovenschotel. Alleen is dit niet voor iedereen met PDS (prikkelbare darm syndroom) even makkelijk om te eten zonder darmklachten te krijgen. Dit komt omdat kant-en-klare ovenschotels vaak veel conserveermiddel bevatten. Hetzelfde geldt voor kruidenzakjes om de ovenschotel op smaak te maken. Deze glutenvrije ovenschotel mozzarella met kip, courgette en tomaat is lekker en ook nog eens PDS-proof. Wil je weten hoe je deze ovenschotel maakt? Lees dan hieronder verder.

Benodigdheden

– Snijmes
– Snijplank
– Hapjespan
– Koekenpan
– Ovenschotel
– Bord
– Bestek

Ingrediënten

– 250 g biologische kipfiletplakjes
– 1 rode paprika
– 1 courgette
– 2 tomaten
– 200 g prei
– 225 g gezeefde tomaat
– 1 bakje kastanjechampignons
– 125 g mozzarella
– 450 gram aardappelschijfjes naturel
– olijfolie extra vierge
– Italiaanse kruiden, peper en zout naar keuze

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verwijder ondertussen de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van circa 1 cm.
  3. Snijd de courgette, champignons en tomaten ook in blokjes van circa. 1 cm.
  4. Verhit 3 el olijfolie in een hapjespan en bak de courgette en paprika 5 minuten op hoog vuur. Voeg de prei, tomaat, champignons en gezeefde tomaat toe en bak deze 2 minuten mee.
  5. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Verhit ondertussen de koekenpan met olijfolie en bak de kipfiletplakjes gaar.
  7. Snijd de mozzarella in blokjes.
  8. Verdeel de groente en kip over de aardappelen. Verdeel de mozzarella hier weer over en bak in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven gaar.
  9. Eet smakelijk!

Tip: Vervang de mozzarella ook eens voor geitenkaas voor een andere bite. Of neem er veldsla bij. Kun je niet goed tegen aardappel? Kies dan voor zoete aardappel, koolrabi of pastinaak. 

Heb je deze glutenvrije ovenschotel mozzarella met courgette en tomaat al gemaakt? Ik ben benieuwd naar je reactie!

Misschien vind je deze recepten ook leuk:

6 gedachten over “Glutenvrije ovenschotel mozzarella, kip en groenten”

  1. Hee. Is het ook mogelijk om de aardappel te vervangen voor iets anders? Ik kan daar niet zo goed tegen.

    Kim

    1. Janna Koopman

      Hoi Kim,

      Wat leuk dat je mijn recept hebt bekeken. In plaats van gewone aardappel kun je ook kiezen voor zoete aardappel knolselderij of koolrabi.
      Hopelijk kun je zo aan de slag met het recept. Heel veel succes en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het wel 🙂

      Janna

    1. Hoi Dineke, wat leuk dat jullie het recept hebben geprobeerd en dat het goed bevalt. Geniet ervan en groetjes aan Joop 🙂

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven