Zelfgemaakte glutenvrije en lactosevrije pompoenspread
Glutenvrij, lactosevrij, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch
Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende beleg en spreads verkrijgbaar. Hier kun je eindeloos mee variëren. Helaas, zitten er aan de meeste spreads een hoop suikers en E-nummers toegevoegd die je met PDS liever wilt vermijden. Daarom is het een stuk fijner om zoiets lekker zelf te maken, zodat je zelf kunt bepalen wat je hieraan toevoegt. Wil je weten hoe je een lekkere glutenvrije en lactosevrije pompoenspread maakt? Lees dan snel verder!
Benodigdheden
– snijplank
– mes
– kookpan
– staafmixer
– spatel
– bord
Ingrediënten
– ½ pompoen
– 2 handjes walnoten
– Snufje kaneel
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel kurkuma
– Een snufje Keltisch zout
Bereidingswijze
1. Snijd de halve pompoen in kleine blokjes en kook deze voor ongeveer 20 minuten.
2. Giet het water af als de pompoen gaar is en maak hem fijn met een staafmixer. Voeg daarna ook de walnoten toe aan de staafmixer en maak deze ook fijn.
3. Voeg hier naar smaak de kaneel, tijm, kurkuma en het Keltische zout aan toe.
4. Pureer dit geheel tot een gladde spread.
5. Doe de spread op een rijstwafel, boterham of een boekweitpannenkoek. Eet smakelijk!
Variatiemogelijkheden
Zou je ook graag iets anders willen proberen? Maak in plaats van een pompoenspread een wortelspread! Je kunt de pompoen vervangen voor 500 gram worteltjes, die je 8 minuten kunt koken. Verder is de bereidingswijze hetzelfde.
Bewaartip!
Bewaar deze frisse pompoenspread in een afgesloten bakje in de koelkast. De spread blijft zo’n 5 dagen goed. Krijg je het niet op door het alleen op een cracker of brood te smeren? Voeg het dan als saus toe aan een pasta- of rijstgerecht of als ingrediënt door je salade.